Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Burse de studii în România pentru persoane din afara țării!

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri derulează procesul de selecție pentru acordarea unui număr de 40 de burse cetățenilor străini sau cetățenilor români cu domiciliul în străinătate.

În cadrul programului pot aplica cetățenii străini care provin din toate statele lumii, cu excepția statelor membre UE și AELS. Au prioritate cetățenii proveniţi din state nemembre UE cu care România nu are perfectate documente de colaborare culturală şi educaţională.

Bursele se acordă pentru 3 niveluri de studii:

  • licenţă: absolvenţii de studii liceale sau ai unor studii preuniversitare echivalente, precum şi candidaţilor care solicită echivalarea de studii parţiale şi continuarea studiilor universitare în România. Programul complet se derulează pe o perioadă de 3-6 ani, în funcţie de profilul facultăţii alese, şi se încheie cu susţinerea unui examen de licenţă;
  • masterat: absolvenții de studii universitare/postuniversitare, se derulează pe o perioadă de 1,5 sau 2 ani şi se încheie cu susţinerea unei disertaţii;
  • doctorat: absolvenții studiilor universitare/ postuniversitare – program de masterat, se derulează pe o perioadă de 3-4 ani, în funcţie de profilul facultăţii alese şi se încheie cu susţinerea unei teze de doctorat.

Solicitările candidaților din domenii precum științe economice și de afaceri, științe agricole, studii tehnice, petrol și gaze vor fi promovate cu prioritare, iar beneficiarii burselor acordate să studieze doar în limba română.

Descarcă procedura de selecție

Bursele constau în:

  • acoperirea taxelor de şcolarizare ;
  • acoperirea cheltuielilor de cazare (cazarea va fi asigurată în măsura locurilor disponibile, în căminele studenţeşti, conform regulamentelor unităţilor de învăţământ superior) ;
  • acordarea unui ajutor financiar, conform legislaţiei în vigoare.

Dosarele de candidatură se pot depune până la 31 august 2020 și se vor transmite, în format electronic, la adresele de e-mail alina.zaharia@dce.gov.ro  și radu.moldovan@dce.gov.ro .

Descarcă lista documentelor pentru dosarul de candidatură

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEEMA

Vizualizări: 98