Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a aprobat fonduri pentru pregătirea cadrelor medicale în vederea dobândirii de competențe legate de terapia intensivă

Comisia a anunțat marți, 18 august, semnarea unui contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro din Instrumentul de sprijin de urgență pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă (UTI) în perioadele dificile cauzate de pandemia de COVID-19.

Pregătirea acordată va asigura dobândirea de competențe medicale legate de terapia intensivă de către cadre medicale care nu lucrează în mod regulat în unitățile de terapie intensivă, acest demers având ca obiectiv sporirea efectivelor de personal care ar putea fi mobilizate într-un moment în care este nevoie de o extindere rapidă, temporară și semnificativă a capacității unităților de terapie intensivă. Pandemia a afectat semnificativ numărul de paturi de spital disponibile în primele luni ale pandemiei, conducând la o creștere cu 30-40 % a cererii de paturi în unitățile de terapie intensivă și la suprasolicitarea resurselor disponibile. Programul menționat, aplicat în mod uniform în întreaga UE, va acoperi cel puțin 1.000 de spitale și 10.000 de medici și asistenți medicali și va fi pus în practică în perioada august-decembrie 2020.

Ca parte a răspunsului la criza declanșată de COVID-19, Comisia Europeană a creat rețele virtuale de medici care lucrează cu pacienții tratați de COVID-19 în spitale.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 79