Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțări pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele suin, avicol și ovin/caprin, în contextul pandemiei de COVID-19

Ieri, 12 august 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat spre consultare publică trei proiecte de acte normative ce vizează:

  1. Ordonanță de urgență privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19;
  2. Ordonanță de urgență privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19;
  3. Ordonanță de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul ovin/caprin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin

În cadrul schemei pot aplica crescătorii care dețin animale din specia suine, respectiv, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, după caz, precum şi persoanele juridice care desfăşoară activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 131.760 mii lei, valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere nu poate să depășească echivalentul în lei a 100.000 euro.

Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor ordonanței de urgență și data de 31 decembrie 2020.

Descarcă schema

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol

Ajutorul se acordă crescătorilor de păsări, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, după caz, precum şi persoanelor juridice care desfăşoară activitate de creștere și/sau reproducție a păsărilor pentru carne sau ouă.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 109.800 mii lei, iar valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere nu poate să depășească echivalentul în lei a 100.000 euro.

Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor ordonanței de urgență și data de 31 decembrie 2020.

Descarcă schema

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul ovin/caprin

Ajutorul se acordă crescătorilor care dețin animale din speciile ovine și caprine respectiv, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice, după caz, precum şi persoanelor juridice.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 45.000 mii lei, iar Valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere nu poate să depășească echivalentul în lei a 100.000 euro.

Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor ordonanței de urgență și data de 31 decembrie 2020.

Descarcă schema

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (n.r. 12 august), la adresa de e-mail: anne.niculescu@madr.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MADR

Vizualizări: 432