Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a școlii, în consultare publică!

UPDATE 11.08.2020 Ca urmare a republicării documentelor aferente Proiectului de OUG de către MFE, măsura referitoare la „asigurarea de echipamente de protecție medicală cum sunt: măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane precum și alte echipamente de acest tip necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului” se modifică în „asigurarea de echipamente de protecție medicală de tip dezinfectanți pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2”. Noul Proiect de OUG este disponibil aici, iar propunerile și observațiile pot fi transmise timp de 10 zile calendaristice de la data publicării actului normativ (n.r. 11 august)

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ieri, 10 august, în consultare publică, un Proiect Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirusul SARS-Cov-2.

Prin actul normativ se stabilesc o serie de măsuri de sprijin ce vor fi decontate din fonduri europene alocate României precum:

  • asigurarea accesului elevilor din ciclul gimnazial la procesul de învățare în mediul on-line. În acest sens măsura are în vedere dotarea elevilor din ciclul gimnazial cu echipamente mobile IT de tipul tabletelor pentru uz școlar;
  • asigurarea de echipamente de protecție medicală cum sunt: măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane precum și alte echipamente de acest tip necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului;
  • asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru unitățile școlare care nu au asigurată racordarea la rețeaua de apă-canalizare.

Descarcă documentul

Proiectul de OUG este în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia (n.r. 10 august).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 816