Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost publicate în Monitorul Oficial schemele de sprijin pentru IMM-uri adoptate de Guvern la finalul săptămânii trecute. Află care sunt noutățile!

Astăzi, 6 august 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene, care vizează cele 3 scheme de sprijin adoptate de Guvern la finalul săptămânii trecute:

  • Microgranturi;
  • Granturi pentru capital de lucru;
  • Granturi pentru investiții.

Printre noutățile față de forma OUG care a fost supusă consultării publice se numără introducerea, în cadrul granturilor pentru capital de lucru, și a altor activități economice eligibile pentru a primi sprijinul (pe lângă industria HoReCa), respectiv:

  • industria alimentară și alte activități asimilate acesteia
  • ONG-urile cu activitate economică din domeniul învățământ

Ordonanța adoptată poate fi consultată aici: Monitorul oficial 705/06.08.2020, pag. 9-32.

Reamintim că proiectul de OUG a fost lansat în consultare publică în perioada 09-19 iulie 2020 și adoptat în ședința de guvern din 31 iulie. În perioada următoare ar urma să fie publicate normele de aplicare. Vom reveni cu detalii pe măsura apariției de informații noi.

Ana-Maria Radu,

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Documente
OUG-130-2020.pdf
Vizualizări: 7519