Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul dedicat dezvoltării și implementării unui sistem integrat de management strategic la nivelul sistemului judiciar, în consultare publică!

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA), a lansat ieri, 29 iulie 2020, spre consultare, în cadrul Obiectivului Specific 2.3 Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia, Ghidul solicitantului IP19/2020 (MySMIS: POCA/837/2/3).

Scopul acestui apel este de a sprijini Ministerul Justiției în dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V. În proiectul cod SMIS 120068/SIPOCA 55, cu titlul Dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de management strategic la nivelul sistemului judiciar – SIMS, AM POCA a finanțat realizarea analizei la nivel macro pentru dezvoltarea sistemului informatic ECRIS V.

Măsura care va fi sprijinită prin acest apel:

Cod Măsura din Planul de acțiuni al Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2015 – 2020
A.3.16. Dezvoltarea și punerea în funcțiune a ECRIS V, precum și formarea personalului care gestionează și utilizează aplicația

Apelul de proiecte, în cadrul mecanismului non-competitiv, este cu termen limită de depunere și are o alocare financiară eligibilă orientativă de 122.000.000,00 lei.

Poate solicita finanțare în cadrul acestui apel Ministerul Justiției.

Pot fi parteneri, următoarele instituții din sistemul judiciar:

  • instituții centrale: Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
  • instanțe de judecată și parchete;
  • instituțiile aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Justiției.

Se iau în vedere tipuri de acțiuni precum:

Dezvoltarea sistemelor informatice necesare asigurării unui grad sporit de transparență și accesibilitate a serviciilor furnizate de sistemul judiciar:

  • îmbunătățirea accesului la jurisprudență în mediul on-line prin publicarea hotărârilor judecătorești;
  • îmbunătățirea accesului în sistem electronic la dosarele de judecată (e-file).

Descarcă ghidul

Propunerile și observațiilor pot fi transmise prin formularul online disponibil aici, până la data de 5 august 2020, ora 23:59.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POCA

Vizualizări: 330