Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

5 orașe din România, selectate în cadrul Intelligent Cities Challenge!

În perioada 27 februarie- 29 mai, în cadrul Intelligent Cities Challenge (ICC) au fost primite cereri de exprimare a interesului din partea a 193 de orașe din 20 de țări din Uniunea Europeană și Regatul Unit, iar printre orașele selectate se numără Arad, Bistrița, Galați, Iași și Timișoara.

Au fost selectate 90 de cereri pentru a lua parte din proiect, pentru o perioadă de 2 ani. Grupul include 54 de noi aplicații, 26 de orașe care au luat parte la inițiativa precedentului program, Digital Cities Challenge și 9 orașe mentor ale UE, care vor oferi îndrumare. Conform comunicatului, se vor selecta încă 9 orașe internaționale pentru a completa lista celor 100 de orașe participante. Întrucât 8 dintre solicitanți sunt consorții, inclusiv mai multe orașe partenere, grupul selectat de orașe implică un total de 126 de orașe.

Orașele selectate vor primi orientări de înaltă calitate și vor participa la traininguri, evenimente și vor planifica colectiv, schimbări la scară largă. În acest sens, vor folosi tehnologiile avansate pentru a realiza o creștere ecologică, inteligentă și durabilă.

Lansarea ICC va avea loc începând cu 28 septembrie.

Sursa: Intelligent Cities Challenge

Vizualizări: 223