Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică privind energia din surse regenerabile offshore. Propunerile pot fi trimise până la sfârșitul lunii septembrie!

Comisia Europeană a lansat o consultare publică referitoare la viitoarea Strategie a UE privind energia din surse regenerabile offshore, care va fi adoptată mai târziu în cursul acestui an. Strategia va sprijini dezvoltarea și integrarea surselor offshore în mixul energetic al UE, pentru a susține obiectivele noastre ambițioase în materie de climă pentru 2030 și 2050.

Aceasta va prezenta o nouă abordare în ceea ce privește exploatarea potențialului energetic al Europei din surse regenerabile offshore într-o manieră durabilă și favorabilă incluziunii și va contribui la depășirea barierelor existente. Acest lucru constituie o parte esențială a Pactului verde european și a pachetului legislativ de redresare al UE, Next Generation EU, întrucât va contribui la crearea de locuri de muncă și la stimularea investițiilor, pe măsură ce implementăm noi tehnologii curate în întreaga UE. Consolidarea producției interne de energie va contribui la furnizarea de energie la prețuri accesibile cetățenilor noștri și va stimula reziliența și securitatea aprovizionării Europei.

Mai multe detalii despre consultare aici și aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 124