Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va lansa în noiembrie un ghid pentru elaborarea Strategiilor de dezvoltare locală 2021-2027

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat marți, 21 iulie 2020, Conferința „Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030), Cadrul de planificare strategică pentru Strategia de Dezvoltare Locală a Administrației Publice”. Evenimentul a venit în întâmpinarea noului exercițiu financiar 2021-2027, a cărui structură va încuraja investițiile sustenabile. Mai multe detalii despre noul cadru financiar multianual 2021-2027, aici și detalii despre alocarea financiară acordată României pentru 2021-2027 aici.

Astăzi (n.r marți), când liderii europeni au ajuns la un acord pentru relansarea economică, am reușit să aducem la aceeași masă actori cheie de la toate nivelurile de decizie. România va primi 80 de miliarde de euro pentru a-și reclădi economia. Aceste fonduri ar trebui folosite pentru a schimba paradigma de dezvoltare într-una durabilă, care să pună accentul pe bunăstarea cetățenilor. Este esențial să folosim banii europeni în mod eficient, ceea ce însemnă că avem nevoie de o abordare coerentă și unitară”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Un nou ghid pentru elaborarea Strategiilor de dezvoltare locală 2021-2027

În cadrul evenimentului, consilierul de stat a anunțat că Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va lansa, în noiembrie, un ghid pentru elaborarea Strategiilor de dezvoltare locală 2021-2027, în acord cu Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

În ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, a precizat că tot planul național de investiții și relansare economică are la bază tranziția economiei românești către un model de dezvoltare durabilă.

 „Spre exemplu, avem planificate investiții de aproximativ 16 milioane de euro în noi capacități de producție a energiei din surse de energie verde. Obiectivele pentru dezvoltare durabilă pot să aducă beneficii pentru companii și pentru România, întrucât creșterea competitivității companiilor românești, dezvoltarea infrastructurii, utilizarea surselor de energie curată, reprezintă bazele unui model de dezvoltare economică care poate să ducă la creșterea calității vieții pentru toți românii”, a declarat Ionel Dancă.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 881