Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parteneriatele transfrontaliere mai accesibile pe un nou portal

Centrul de Mediere si Securitate Comunitarã din România si CCF – Copil, Comunitate, Familie din Republica Moldova a organizat joi, 29 mai 2008, la Iasi, lansarea website-ului www.dezvoltaredurabila.eu.

Site-ul www.dezvoltaredurabila.eu este structurat pentru a oferi informatii utile ONG-urilor si reprezentantilor administratiei locale în domeniul dezvoltãrii durabile a proiectelor transfrontaliere si pentru a contribui la întãrirea relatiilor dintre ONG-uri si institutiile publice locale interesate de dezvoltarea durabilã a regiunii de granitã România - Republica Moldova. Beneficiarii website-ului centrului de resurse sunt peste 40 de ONG-uri active din România (din judetele Botosani, Galati, Vaslui si Iasi) si de pe teritoriul Republicii Moldova si cel putin 8 administratii publice locale din cele doua tãri.

Cele mai importante sectiuni ale site-ului sunt: baza de date cu profilele tuturor beneficiarilor centrului de resurse tranfrontalier, sectiunea de instrumente si metodologii în domeniul dezvoltãrii durabile, resursele si link-urile utile.

Pânã la sfârsitul acestui an se asteaptã înscrierea pe site a peste 50 de utilizatori permanenti, postarea a peste 40 articole si publicatii resursã si multiple accesãri de informatii (anunturi de traininguri, re-traininguri, materiale de interes si colaborãri pentru proiecte viitoare, în contextul dezvoltãrii durabile transfrontaliere).

Lansarea s-a desfãsurat în cadrul proiectului Centrul Transfrontalier de Resurse pentru o Dezvoltare Durabilã, cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin Programul de Vecinãtate România – Republica Moldova 2004-2006, autoritatea contractantã Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor.

Pentru detalii cu privire la proiect sau informatii suplimentare - persoanã de contact Laura Albu, coordonator proiect, tel: 0232/252.920, fax: 0232 252926, e-mail info@cmsc.ro.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 87