Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru stabilirea cadrului general al Programului Național de racordare la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale, în consultare publică!

Ministerul Fondurilor Europene a lansat astăzi, 14 iulie, în consultare publică, un Proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru aprobarea Programului Național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale.

Actul normativ reglementează cadrul general privind aprobarea și includerea la finanțare din fonduri europene a Programului Național.

Obiectivul general al Programului constă în reducerea emisiilor de noxe în atmosferă ca urmare a utilizării combustibilului solid pentru asigurarea încălzirii clădirilor de locuit, a asigurării apei calde menajere dar și a preparării hranei, precum și îmbunătățirea calității serviciului public de alimentare cu energie termică dar și de utilizare a gazelor naturale în procesele de producție sau activitatea curentă de către consumatorii non-casnici.

Valoarea apelului de proiecte aferent programului național, pentru perioada de programare 2014-2020 este egală cu valoarea în lei a unei alocări de 200 milioane de euro. Valoarea programului național pentru perioada de programare 2021-2027 este de 800 milioane de euro.

Durata programului pentru perioada de programare 2014-2020 este de la data deschiderii apelului de proiecte în cadrul POIM 2014 – 2020 și până la 31.12.2023. Durata pentru perioada de programare 2021-2027 este de la data lansării apelului de proiecte și până la 31.12.2029.

Descarcă documentul

Proiectul de OUG este în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia (n.r. 14 iulie).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@fonduri-ue.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 240