Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MLPDA va finanța construirea unui cămin studențesc la Universitatea de Vest din Timișoara

În ședința de Guvern de joi, 9 iulie, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire cămin studențesc - Universitatea de Vest din Timișoara, str. Renașterii nr. 24B, municipiul Timișoara, județul Timiș”.

Proiectul vizează construirea unui imobil cu regim de înălțime  S+P+4E+5Eparțial, care va avea o capacitate de cazare de 902 persoane în 451 camere (435 de camere de 2 locuri și 16 camere cu 1 loc).

Camerele vor beneficia de condiții moderne, vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea camerei. Construcția este prevăzută, la parter, cu spații comune, precum sală de mese cu o capacitate de 180 de persoane și două spații de co-working cu o capacitate de 45 de persoane fiecare (acestea pot fi amenajate în funcție de activitățile necesare – conferințe, expoziții, activități de lucru sau relaxare pentru persoanele cazate). Totodată, pe fiecare etaj se vor construi și săli de lectură, sală de mese cu chicinetă, spălătorie, uscătorie, spații tehnice, ascensoare pentru studenți și pentru persoane cu dizabilități.

De asemenea, proiectul prevede amenajarea de alei pietonale, precum și realizarea de locuri de parcare pentru autovehicule, motociclete și biciclete, conform legislației și reglementărilor în vigoare.

Valoarea estimată este de 138.041.316,35 lei, iar durata de realizare - de 18 luni (dintre care 3 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție).

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 39