Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru stabilirea cadrului fondurilor destinate dezvoltării regionale în perioada 2021-2027, în consultare publică!

Ministerul Fondurilor Europene a publicat ieri, 8 iulie, un Proiect de Ordonanță de urgență privind unele măsuri în domeniul fondurilor externe nerambursabile având drept scop asigurarea cadrului general de gestionare a Programelor Operaționale Regionale, de asigurare a cadrului general necesar pregătirii sistemului de gestiune și control, precum și implementării proiectelor destinate dezvoltării regionale în perioada de programare 2021-2027.

Printre măsurile specifice utilizării eficiente a fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale, Capitolul II al OUG prevede:

  • Începând cu perioada de programare 2021-2027 fondurile externe nerambursabile pentru dezvoltarea regională a României se organizează și se alocă prin cele opt Programe Operaționale Regionale;
  • În calitate de Autorități de Management, Agențiile pentru Dezvoltare Regională vor îndeplini toate funcțiile și atribuțiile specifice unei AM.

Proiectul de OUG prevede, printre altele,  și următoarele elemente:

  • Pentru exercitarea funcției de plată, ADR-urile vor încheia câte un acord de colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice- respectiv un acord scris prin care sunt stabilite atribuțiile, responsabilitățile, termenele și condițiile, precum și alte măsuri necesare pentru gestionarea, angajarea și utilizarea fondurilor publice, respectiv fonduri externe nerambursabile și fonduri publice naționale aferente acestora;
  • Agențiile pentru Dezvoltare Regională în calitate de Autorități de Management pentru Programele Operaționale Regionale vor autoriza la plată cheltuielile declarate de beneficiari și vor efectua plăți către aceștia.

Prin actul normativ se propune, de asemenea, desemnarea unei structuri de specialitate din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației care să asigure coordonarea unitară a autorităților de management de la nivelul Programelor Operaționale Regionale 2021-2027.

Descarcă documentul

Proiectul de OUG este în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia (n.r. 8 iulie).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@fonduri-ue.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 1477