Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri epuizate pentru finanțarea infrastructurii secundare de irigații din cadrul PNDR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat epuizarea fondurilor europene pentru finanțarea infrastructurii secundare de irigații, disponibile prin intermediul submăsurii 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” – componenta infrastructură de irigații, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Conform comunicatului, AFIR a primit online 95 de solicitări de finanțare, în valoare totală de 92,77 milioane de euro.  Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune de depunere a cererilor de finanțare este de 43.700.259 euro, iar plafonul de depunere a fost de 65,55 milioane de euro, respectiv 150% din alocarea menționată.

Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) și Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI) pot obține, în cadrul acestei submăsuri, fonduri 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro. Achiziția de echipamente de irigat este limitată la un procent de cel mult 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

AFIR a plătit beneficiarilor submăsurii 4.3 – componenta infrastructură de irigații, fonduri în valoare de 157,6 milioane de euro, până în prezent. Din această sumă, 4,3 milioane de euro reprezintă plăți aferente proiectelor din zona ITI – Delta Dunării.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 105