Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020: 9 contracte semnate în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației - în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 - a semnat, în luna iunie, 9 noi Contracte de Grant aferente celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte din cadrul Programului.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 8,3 milioane euro, din care 7,6 milioane reprezintă fonduri nerambursabile ENI (Instrumentul European de Vecinătate).

Din cele 9 proiecte contractate, 6 au ca obiectiv îmbunătățirea monitorizării în comun a mediului și promovarea creșterii calității mediului prin acțiuni de conștientizare și educație privind problemele de poluare marină și riverană, precum și prin organizarea de campanii transfrontaliere de curățare a râurilor din bazinul Mării Negre. De asemenea, 2 proiecte urmăresc promovarea oportunităților de turism prin crearea de trasee turistice pentru bicicliști, promovarea ciclo-turismului, îmbunătățirea infrastructurii turistice, dezvoltarea antreprenoriatului în turism și promovarea în comun a obiectivelor culturale, istorice precum și a produselor turistice din regiune. Totodată, unul dintre proiecte vizează informarea și instruirea fermierilor privind promovarea  agriculturii diversificate și creșterea valorii produselor din plante medicinale, cu impact asupra îmbunătățirii activității economice a producătorilor din acest sector.

Din România sunt implicați 9 beneficiari din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est în 7 dintre aceste proiecte dezvoltate în parteneriat de cele 8 state participante în Program pe toate cele 4 priorități.

Aceste noi contracte se adaugă celor 13 Contracte de Grant aferente celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte semnate începând cu luna aprilie 2020.

Detalii privind proiectele contractate sunt disponibile aici.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 108