Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Începând de mâine pot fi depuse proiectele pe apelul adresat componentei de irigații aferent PNDR 2014-2020

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat lansarea în perioada 01 iulie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni din 2020 de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 4.3Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” componenta infrastructură de irigații (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Fondurile disponibile sunt de 43.700.259 euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare sunt Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislației în vigoare. De asemenea, Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI) pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructură este definită conform Legii nr. 138/ 2004 a îmbunătățirilor funciare, cu modificările și completările ulterioare).

Cheltuielile eligibile pentru sprijinul acordat prin PNDR 2020 sunt modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune și/ sau racordarea la utilități, sisteme de contorizare a apei, inclusiv construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat. Achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă a echipamentelor de irigat.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AFIR

Documente
Ghid 4.3 PNDR.rar
Vizualizări: 226