Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parlamentul European solicită măsuri suplimentare pentru a salva turismul în UE

Deputații au solicitatluarea de măsuri suplimentare pentru a salva sectorul turismului din UE și pentru a-l pregăti pentru viitor după criza COVID-19, conform unui comunicat oficial al Parlamentului European.

Rezoluția referitoare la „transport și turism în 2020 și ulterior” a fost adoptată vineri, 19 iunie, cu 587 voturi pentru, 32 voturi împotrivă și 46 abțineri. Aceasta identifică domeniile în care măsurile luate până în prezent rămân insuficiente pentru a sprijini un sector care oferă locuri de muncă pentru 22.6 milioane de persoane (11,2% din totalul forței de muncă din UE) și care a contribuit cu 9,5% la PIB-ul UE în 2019.

Acordarea unei șanse de supraviețuire întreprinderilor turistice

  • Finanțare pe termen scurt pentru a evita falimentul întreprinderilor și pentru a sprijini lucrătorii, inclusiv lucrătorii independenți, în sectorul transporturilor, culturii și turismului.
  • Sprijinirea redresării pe termen lung și modernizarea sectorului: Parlamentul a solicitat Comisiei să emită orientări pentru a se asigura că finanțarea disponibilă poate fi accesată rapid. Deputații au solicitat o linie bugetară specifică pentru turismul sustenabil în bugetul UE pe termen lung pentru perioada 2021-2027.

Garantarea siguranței și a echității prin:

  • stabilirea unor standarde comune și a unor protocoale detaliate pentru măsurile de igienă și de depistare medicală;
  • dezvoltarea unui sistem de alertă timpurie, care să avertizeze turiștii cu privire la orice amenințare potențială pentru sănătate la locul de destinație;
  • crearea unui sigiliu european de certificare a siguranței pentru unitățile și operatorii care îndeplinesc cele mai înalte standarde de igienă și siguranță;
  • lansarea unei campanii de informare privind călătoriile și turismul, care vizează promovarea călătoriilor în interiorul UE, restabilirea încrederii în turism și educarea turiștilor cu privire la măsurile existente în materie de sănătate și siguranță;
  • asigurarea unui tranzit în condiții de siguranță și a deplasării libere între țări, fără măsuri și acorduri unilaterale între state membre.

Crearea unui mecanism de gestionare a crizelor pentru turismul UE

Parlamentul a încurajat Comisia să exploreze ideea unui mecanism de gestionare a crizelor pentru turismul UE, pentru a răspunde în mod adecvat și rapid oricărei provocări viitoare de amploare similară.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 357