Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de HG privind Innotech Student: Valoarea programului poate fi suplimentată la 150 milioane euro prin mecanismul supra-contractării

Ministerul Fondurilor Europene a publicat la finalul săptămânii trecute, în consultare publică, un proiect de HG privind Programul Innotech Student, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman.

Conform actului normativ, alocarea disponibilă pentru acest program este de 20 milioane euro (n.r. valoarea prevăzută și în Ghidul Solicitantului), cu posibilitatea suplimentării acesteia la 150 milioane euro, prin utilizarea mecanismului supra-contractării.

Sumele angajate prin utilizarea mecanismului supra-contractării și care nu sunt decontate din alocarea Programului Operațional Capital Uman ar urma să fie suportate din bugetul de stat.

Apelul Innotech Student a fost lansat la finalul lunii mai 2020, iar proiectele pot fi depuse în perioada 1 iulie-15 septembrie 2020. Formatul liniei de finanțare este de tip administrare de grant: organizațiile selectate de AM POCU vor derula programe de formare antreprenorială pentru studenți, organizând ulterior competiții de planuri de afaceri și acordând finanțare (până la 100.000 euro, 100% nerambursabili) studenților pentru pornirea de afaceri în domeniile economice prioritare cuprinse în Strategia Națională de Competitivitate.

Descarcă proiectul de HG

Proiectul de HG este în consultare publică pe o perioadă de 10 zile de la publicarea acestuia (n.r. 12 iunie 2020).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@fonduri-ue.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 1059