Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au început înscrierile pentru a 11-a ediție a „Access City Award” !

Comisia Europeană a lansat marți, 9 iunie, cea de a 11-a ediție a competiției „Access City Award”, unde se pot înscrie orașe din întreaga Uniune Europeană.

Premiile recompensează și celebrează dorința, capacitatea și eforturile unui oraș de a deveni mai accesibil pentru persoanele cu handicap.

Orașele accesibile pot contribui la garantarea accesului egal și la îmbunătățirea calității vieții, asigurând faptul că toți locuitorii pot beneficia de toate resursele și bucuriile pe care le oferă orașele. În ultimele luni, orașele au demonstrat ce rol important pot juca în abordarea provocărilor globale, precum cea cauzată de pandemia de coronavirus, iar competiția din acest an va reflecta acest aspect.

Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a declarat: „Orașele se află în prima linie în ceea ce privește abordarea provocărilor cauzate de pandemia de coronavirus. Accesul la locuri și servicii publice pentru toți este, mai mult decât oricând, o prioritate. Iată de ce, anul acesta, am introdus o mențiune specială pentru „accesibilitatea serviciilor publice în vremuri de pandemie”, care să recompenseze eforturile orașelor.

Orașele din UE cu peste 50.000 de locuitori sunt invitate să se înscrie până pe 9 septembrie 2020. Având în vedere succesul edițiilor anterioare, Comisia Europeană va continua să recompenseze câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 cu premii de 150.000 de euro, 120.000 de euro, respectiv 80.000 de euro.

Comisarul Dalli va prezenta primul câștigător din mandatul actualei Comisii în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor care va avea loc la începutul lunii decembrie a anului 2020. Anul trecut, premiul „Access City Award” 2020 a fost acordat orașului Varșovia pentru capacitatea sa de a îmbunătăți în mod substanțial accesul pentru toți într-un interval scurt de timp.

Informații suplimentare cu privire la „Access City Award” sunt disponibile aici.

Pentru a candida la ediția din 2021 a competiției „Access City Award”, găsiți informațiile necesare aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 115