Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Comisia aprobă pachetul dedicat acordării de împrumuturi gospodăriilor și întreprinderilor din UE

Comisia Europeană a aprobat ieri, 10 iunie, acordul politic rapid exprimat de Parlamentul European (în cadrul Comisiei ECON) și de Consiliu (în Coreper) cu privire la pachetul său bancar, care urmărește să faciliteze acordarea de împrumuturi gospodăriilor și întreprinderilor din UE. Scopul acestui pachet, propus la 28 aprilie 2020, este de a garanta că băncile pot continua să acorde împrumuturi pentru a sprijini economia și a contribui la atenuarea impactului economic semnificativ al coronavirusului.

Orientările generale adoptate ieri de statele membre reflectă compromisul obținut ieri în cadrul Comisiei ECON a Parlamentului European.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor, a declarat: „Aceste modificări legislative excepționale le vor permite băncilor să mențină fluxurile de lichidități deschise, astfel încât gospodăriile și întreprinderile să poată obține finanțarea de care au nevoie. Rapiditatea este vitală în vremuri de criză și de aceea sunt încântat de faptul că Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord cu privire la pachetul nostru bancar atât de rapid, pentru a face față coronavirusului. În același timp, Comisia colaborează cu sectorul financiar european pentru a găsi modalități de a sprijini în continuare cetățenii și întreprinderile în acest moment de necesitate, asigurând în același timp stabilitatea financiară.”

Acest acord rapid va garanta intrarea în vigoare a măsurilor necesare cât mai curând posibil, ceea ce va contribui semnificativ la gestionarea șocului economic cauzat de pandemia de coronavirus, dar și la pregătirea terenului pentru o redresare rapidă și la menținerea rezilienței băncilor.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 171