Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

1,18 milioane de români vor primi pachete de igienă distribuite de MFE

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a început distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor de igienă în patru județe din țară: Brașov, Covasna, Harghita și Sibiu, conform unui comunicat al Ministerului emis astăzi, 10 iunie. În aceste județe au fost livrate 88.634 de pachete.

Următoarele județe în care se vor distribui pachetele sunt Neamț, Iași și Constanța. Prima tranșă a fost livrată în luna ianuarie 2020, când persoanele din grupurile vulnerabile au primit  alte 1,18 milioane de pachete.

Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

  • persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

La sfârșitul acestei luni, MFE va începe prima tranșă de distribuire a pachetelor cu alimente. Contractul, finanțat tot din POAD, a fost semnat în aprilie 2020 și are o valoare de 1 miliard lei.

POAD are o alocare de 441 milioane euro și este finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Sursa: MFE

Vizualizări: 110