Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Formarea profesională a adulților în sistem online este permisă doar până la mijlocul lunii iunie!

Furnizorii de formare profesională a adulților pot opta pentru desfășurarea cursurilor online (inclusiv examinarea cursanților) doar până pe 14 iunie 2020, atunci când expiră cele 30 de zile de la încetarea stării de urgență. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a emis ordinul care reglementează modalitatea de derulare a trainingurilor online pe 28 mai și a intrat în vigoare în data de 3 iunie, după publicarea în Monitorul Oficial.

În baza acestor reglementări, furnizorii de formare pot de facto să organizeze activitățile de formare online și examenele de certificare doar în perioada 3 – 14 iunie 2020 (11 zile), urmând ca după această dată să revină la modalitatea de instruire clasică, cu respectarea măsurilor de prevenire și control al infecțiilor referitoare la păstrarea distanței sociale, purtarea măștii, efectuarea triajului etc., conform unui răspuns transmis astăzi de MMPS către fonduri-structurale.ro.

Răspunsul transmis astăzi de MMPS menționează că „programele de formare profesională se pot relua doar în domeniile de activitatea care sunt permise de Hotărârea 394/2020 (Anexa nr.3)” – prevederile acestei hotărâri menționează că nu este posibilă organizarea de evenimente private în spații închise cu participarea a mai mult de 8 persoane. Totodată, conform MMPS, reluarea activităților de formare profesională se face cu respectarea hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din fiecare județ și după caz, se va solicita avizul Comitetului în funcție de evoluția situației epidemiologice de la nivel local”.

Descarcă răspunsul MMPS

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Documente
Raspuns MMPS.pdf
Vizualizări: 1740