Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O ultimă rundă de înscrieri pe WiFi4EU începe mâine! Municipalitățile aplicante pot instala rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice

Mâine, 3 iunie, Comisia va lansa a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice.

Aceasta va fi deschisă municipalităților sau asociațiilor de municipalități din toate cele 27 de state membre ale UE și din Regatul Unit, Islanda și Norvegia, pentru o zi și jumătate — și anume începând de mâine, 3 iunie 2020, ora locală 14.00, până pe 4 iunie 2020, ora locală 18.00.

Municipalitățile vor avea posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

Odată ce se vor fi înregistrat pe portalul WIFI4EU,  municipalitățile vor putea solicita un cupon valoric printr-un singur clic. Cupoanele valorice vor fi distribuite pe baza principiului „primul venit, primul servit”, dar, pentru a se asigura cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare țară participantă are dreptul la minimum 15 cupoane valorice. Prezenta rundă de înscrieri marchează cel de al patrulea și ultimul program WiFi4EU.

Mai multe informații în:

  • Lista de întrebări și răspunsuri, disponibilă aici;
  • Fișa informativă, disponibilă aici.

De la lansarea sa în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice și finanțare în valoare de 120 de milioane de euro.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 618