Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem alternativ de mobilitate urbană, utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor, în Iași

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a anunțat semnarea contractului, în valoare totală de 4,63 milioane euro, pentru a încuraja transportul individual ecologic și a reduce numărul de utilizatori ai autoturismelor personale.

Prin intermediul proiectului vor fi amenajate 50 de stații de îmbarcare și închiriere pentru biciclete (62 de amplasamente) și vor fi cumpărate 813 de biciclete inteligente mecanice, 37 de biciclete inteligente electrice și 80 de triciclete pentru seniori și pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, proiectul presupune și implementarea unui sistem inteligent de mobilitate urbană alternativă, independent energetic, utilizând biciclete inteligente, la care se adaugă sisteme de andocare și terminale inteligente, cu posibilitatea închirierii cu ajutorul modalităților electronice, precum și pe baza cardului de acces.

Ambițiile proiectului sunt creșterea cu 3,8% a utilizării deplasărilor cu bicicleta și pietonale, respectiv reducerea emisiei gazelor cu efect de seră cu 1,4%, până în anul 2023.

Sursa: ADR NE

Vizualizări: 126