Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul modifică Programul IMM Invest: Renunțarea la cerința de instituire a ipotecii și eliminarea cerinței de a proba că solicitantul a fost afectat de pandemie

Astăzi, 27 mai, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat că se pregătesc mai multe acte normative, care prevăd, printre altele, și modificări la nivelul Programului IMM Invest, ce au ca scop îmbunătățirea acestuia.

Prezent în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a anunțat propunerile de eliminare a „două bariere” din cadrul Programului, ca urmare a discuțiilor cu cu sistemul financiar-bancar:

  1. Renunțarea la cerința de instituire a ipotecii legale asupra universalității de bunuri mobile și imobile aparținând debitorului;
  2. Eliminarea cerinței de a proba dacă solicitantul a fost sau nu afectat de criza de COVID-19.

Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi, în urma discuțiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele este propunerea de renunțare la cerința de instituire a ipotecii legale asupra universalității de bunuri mobile și imobile aparținând debitorului. (...) A doua a fost sesizată era un element de ambiguitate în ceea ce privește modul de a proba, dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat Covid. Și atunci am eliminat această cerință de a fi probat de la caz la caz”, a declarat ministrul Cîțu.

În completarea celei din urmă propuneri, premierul Orban a subliniat că Programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci către toate companiile.

Informații despre programul IMM Invest sunt disponibile aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 708