Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin financiar pentru participarea la un program de instruire privind tehnicile de fabricație japoneze

ADR Centru invită companiile din industria prelucrătoare din Regiunea Centru să participe în perioada 16-20 noiembrie 2020 la „World Class Manufacturing” (WCM), un program de instruire în tehnici japoneze de fabricație, finanțat de Comisia Europeană în Japonia.

 „World Class Manufacturing” este un program de instruire în tehnici japoneze de fabricație, ce poate avea o contribuție importantă în îmbunătățirea productivității și reducerea costurilor de fabricație în cadrul companiei. Acest program se adresează companiilor din industria de prelucrare, fiind o oportunitate pentru întreprinderi să dobândească o viziune integrată asupra structurii industriale și a mediului de afaceri japonez.

Programul are o durata de 5 zile și constă într-o combinație de cursuri, seminarii și vizite la fabrici japoneze din următoarele sectoare de activitate: produse chimice și materiale plastice, mașini, prelucrări metalice, industria de automobile etc. Participanții la program vor dobândi o mai bună înțelegere a practicilor TQC (Total Quality Control), TQM (Total Quality Management), TPM (Total Productive Maintenance), JIT (Just In Time), TIE (Total Industrial Engineering) și a metodelor de fabricație KAIZEN. Este important de reținut că, în condițiile prelungirii restricțiilor de călătorie, există posibilitatea ca programul să se desfășoare online.

Programul se adresează reprezentanților companiilor europene cu cunoștințe WCM și care au un rol important în definirea și implementarea politicilor de management în cadrul companiilor (de exemplu, directori, manageri, manageri de calitate, manageri de operațiuni/produs etc.).

Beneficiile participării:

  • Descoperirea abordării japoneze în ceea ce privește World-Class Manufacturing;
  • Detalii despre cum companiile japoneze ating standarde superioare de producție;
  • Detalii despre cele mai recente tendințe vizitând fabricile de top din Japonia;
  • Vizite la așa- numitele „GEMBA” (spații de producție japoneze)
  • Întâlniri cu specialiști japonezi din industrie.

Costurile cu  participarea la aceste program (prezentări și seminarii, inclusiv călătorii în afara Tokyo) sunt acoperite de Centrul Europa – Japonia, partener Enterprise Europe Network. Companiile participante trebuie să acopere costurile de deplasare spre / din Japonia și costurile de subzistență. În plus, IMM-urile europene interesate să participe pot aplica pentru obținerea unei subvenții de 600 de euro.

Mai multe informații privind criteriile de eligibilitate, și selecție, costuri, precum și formularul de înscriere, sunt disponibile aici.

Termenul limită pentru înscriere este 2 iulie 2020.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 179