Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 2000 de companii au solicitat sprijin în cadrul European Innovation Council Accelerator- apelul Green Deal

În urma celui mai recent cut-off date al instrumentului „Accelerator Pilot” al Consiliului European pentru Inovare (CEI), peste 2000 de companii de inovație durabilă care vor susține planul european de redresare economică au solicitat sprijin financiar de 7,8 miliarde de euro în cadrul apelului unic dedicat Green Deal.

Majoritatea companiilor au aplicat cu idei care contribuie la obiectivele Green Deal de atenuare a schimbărilor climatice și/ sau de adaptare a Uniunii Europene, tranziția industriei către o economie curată și/ sau circulară și realizarea unui mediu fără poluare.

Aproximativ 41% din propuneri au solicitat finanțare mixtă (grant și equity), 73,8% din bugetul solicitat total.

Cererile au fost primite din 38 de țări diferite, Italia, Germania, Spania, Israel și Franța găzduind cel mai mare număr de solicitanți. De asemenea, țările H2020 în curs de dezvoltare au dovedit o bună participare.

Cel puțin 19% din CEO ai start-up-urilor/IMM-urilor aplicante sunt femei. În urma actualizării recente a programului de lucru EIC, dacă în urma evaluării la distanță din prima rundă, minimum 25% din companiile selectate pentru interviurile din etapa finală nu sunt conduse de femei, vor fi programate interviuri suplimentare. Se preconizează că interviurile vor avea loc în prima și/sau a doua săptămână în iulie.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 314