Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile pot opta pentru prelungirea perioadelor de implementare a proiectelor POR

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației a semnat ieri, 19 mai 2020, ordinul pentru completarea articolului 12 al Ordinului ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 5.559/2017 privind aprobarea măsurii de sprijin, constând în acordarea unor ajutoare de stat și ajutoare de minimis pentru îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în întreprinderi mici și mijlocii pe teritoriul acoperit de Investiția Teritorială Integrată Delta Dunării prin Programul operațional regional 2014-2020.

De asemenea, a fost semnat și Ordinul pentru completarea articolului 12 al Ordinului viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării și administrației publice nr. 3254/2016 privind aprobarea măsurii de sprijin, constând în acordarea unor ajutoare de stat și ajutoare de minimis pentru îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în întreprinderi mici și mijlocii în cadrul Programului operațional regional 2014-2020.

În circumstanțele excepționale create de pandemia COVID-19, Autoritatea de Management a POR a analizat o serie de măsuri care pot fi luate pentru a sprijini beneficiarii programului. Având în vedere contextul economic actual, a fost identificat un risc substanțial de întârziere în implementarea proiectelor finanțate prin Axa prioritară 2 a POR, fiind nevoie de o extindere a perioadei de implementare. În acest sens, au fost completate ordinele cu prevederea care vizează extinderea perioadei de implementare, în cazuri justificate de pandemie”, a spus ministrul Ion Ștefan.

Ordinele prevăd că, în cazuri justificate de circumstanțe legate de pandemia COVID-19, perioada de implementare a proiectului, după semnarea contractului de finanțare, poate fi extinsă peste durata menționată, cu o perioadă de maximum 12 luni, fără a depăși data de 31 decembrie 2023.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 638