Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 23 de milioane de lei, fonduri Regio, pentru condiții de viață mai bune în orașul Pucioasa

În data de 14 mai, au fost semnate contractele de finanțare pentru două proiecte ce vor conduce la creșterea calității vieții locuitorilor din stațiunea Pucioasa prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Proiectul „Construire 3 blocuri cu locuințe sociale în orașul Pucioasa și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zonă”

  • Investițiile preconizate vor răspunde nevoii de locuințe sociale semnalate la nivelul orașului.
  • Vor fi efectuate lucrări de realizare a căilor de acces auto și pietonal, de organizare a unor zone recreaționale pentru copii, precum și de amenajare a spațiilor verzi, generându-se astfel un mediu plăcut.
  • Aplicația prevede un termen de implementare de 70 de luni, de la 1 martie 2018 până la 31 decembrie 2023.
  • Proiectul are o valoarea totală de 20.252.517,32 lei. Din aceștia, peste 17 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), peste 2,6 milioane de lei sunt alocați din bugetul național, cofinanțarea beneficiarului fiind de peste 400 de mii de lei.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești și reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video din orașul Pucioasa”

  • Vor fi autorizate intervenții asupra corpului de clădire în care se derulează activitatea Bibliotecii Orașului Pucioasa, precum și a Dispeceratului Poliției Locale Pucioasa, astfel încât angajații celor două instituții să beneficieze de un spațiu optim de lucru, furnizând pe această cale populației deservite servicii de calitate.
  • Extinderea sistemului de supraveghere video, precum și îmbunătățirea spațiului urban din jurul edificiului modernizat vor crește siguranța locuitorilor, generând totodată un mediu cu un aspect plăcut.
  • Proiectul va fi implementat în 65 de luni, în perioada 7 martie 2018 – 30 iulie 2023.
  • Lucrările proiectate au un buget estimat la o valoare totală de 3.186.473,30 lei, din care peste 2,3 milioane de lei sunt alocate din FEDR, contribuția din bugetul de stat depășește 364 de mii de lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de peste 56 de mii de lei. Diferența, de peste 386 de mii de lei constituie valoarea cheltuielilor neeligibile.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 111