Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Perioada de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență de tip II a fost prelungită până la 15 iunie

UPDATE 21.05.2020: Ordinul nr. 1730/2020 este disponibil aici.

La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Executivul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, o nouă serie de măsuri cu caracter excepțional care să permită autorităților publice să intervină eficient și cu mijloace adecvate pentru sprijinirea agenților economici afectați de măsurile adoptate pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul populației, se arată într-un comunicat oficial emis ieri, 14 mai.

Potrivit MEEMA, a fost adoptată măsura extinderii perioadei de emitere, și după data de 14 mai, a Certificatelor de Situație de Urgență, precum și introducerea ca referință și a lunii mai 2020 pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% față de media lunilor ianuarie și februarie 2020.

Am venit în întâmpinarea solicitărilor concrete ale acestora (n.r. operatorilor economici) și prelungim termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență de tip II, galben, pentru aceia dintre operatorii economici ale căror venituri sau încasări au fost afectate de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2. Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre ei să obțină un astfel de certificat pentru a le fi mai ușor să se reintegreze în circuitul economic contribuind, astfel, la demersul de repornire a economiei”,  a declarat ministrul Virgil Popescu.

Conform comunicatului oficial, operatorii economici care au înregistrat diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020 pot solicita online, accesând aplicația csu.prevenire.gov.ro, până la data de 15 iunie 2020, eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență.

Sursa: MEEMA

Vizualizări: 69