Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Stații automate de închiriere a bicicletelor în Slobozia, finanțate prin Regio

Luni, 11 mai, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor” depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 (Regio), Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectiv specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Prin acest proiect, Primăria Municipiului Slobozia va implementa un sistem alternativ de mobilitate urbană ce constă în amplasarea a 21 de stații automate de închiriere a bicicletelor în zonele de interes ale orașului, între care se vor crea legături. De asemenea, vor fi achiziționate 265 de biciclete mecanice, precum și 30 de triciclete pentru seniori și pentru persoanele cu dizabilități.

Realizarea acestor investiții necesită un buget în valoare totală de 7.913.940,37 lei, din care peste 6,7 milioane de lei sunt asigurate de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), bugetul național asigură o finanțare ce depășește un milion de lei, în timp ce cofinanțarea beneficiarului este de peste 158 de mii de lei. Proiectul are o perioadă de implementare de 54 de luni, începând cu 25 ianuarie 2018 până la 30 iunie 2022.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 63