Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In mai putin de o luna termenul de depunere a cererilor de finantare pentru sprijinirea microintreprinderilor va expira

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest doreşte să vă informeze că a mai rămas doar o lună până la expirarea termenului limită de depunere a cererilor de finanţare pentru domeniul de intervenţie 4.3 “Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (POR).

Prin intermediul acestui domeniu de intervenţie se finanţează proiecte care vizează achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de producţie, construcţii sau prestări servicii, achiziţionarea de sisteme IT, precum şi construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de producţie/ prestări de servicii ale microîntreprinderilor.

Conform Legii 346/2004, solicitanţii eligibili pentru a obţine finanţare nerambursabilă sunt societăţile comerciale sau societăţile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.

Pentru perioada 2007 – 2013 au fost alocate pentru Regiunea Vest 20.69 milioane Euro pentru acest domeniu de intervenţie dedicat microîntreprinderilor, din care 4.08 milioane Euro disponibili pentru microîntreprinderi în primul apel de proiecte care are ca termen limită de depunere a proiectelor data de 16 iunie 2008, ora 16.

În acest context dorim să vă comunicăm faptul că Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a emis în data de 8 aprilie 2008 un nou ordin (Ordinul 413 din 8 aprilie 2008) privind aprobarea schemei de ajutor de minimis care se aplică acestui domeniu de intervenţie, pe care puteţi să-l consultaţi accesând acest link.

În urma caravanelor de informare şi a activităţilor de helpdesk desfăşurate, experţii ADR Vest au centralizat o listă cu întrebări şi răspunsuri frecvente care pot fi utile în procesul de elaborare a cererii de finanţare.
Această listă o puteţi consulta aici.

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la tel 0256-491.981 , 0256-491.923 sau e-mail
office@adrvest.ro. Persoană de contact: Nicoleta Popa – Consultant Implementare Program Operaţional Regional.

Sursa: ADRVEST

Vizualizări: 75