Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect din România, printre câștigătorii Premiilor Europa Nostra 2020. Ambulanța pentru monumente intră la votare pentru Premiul Publicului!

În întâmpinarea celebrării de anul acesta a Zilei Europei (9 mai), Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat astăzi câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020.

Cea mai înaltă onoare a Europei în domeniul patrimoniului merge către 21 de inițiative exemplare din 15 țări europene.

Printre câștigătorii de anul acesta se află și Ambulanța pentru Monumente (România), proiect laureat la categoria Educație, Formare și Sensibilizare.

În aceste momente de izolare și distanțare socială, Comisia Europeană și Europa Nostra speră că un număr cât mai mare de oameni va fi impulsionat să descopere inițiativele premiate anul acesta și să împărtășească numele primelor trei favorite.

Laureații preferați pot fi votați aici.

Câștigătorul Premiul Publicului va fi anunțat după această vară.

Căștigătorii Marilor Premii, care vor primi și suma de 10.000 euro fiecare, vor fi anunțați public tot cu această ocazie.

***

Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra au fost lansate de Comisia Europeană în anul 2002 fiind încă de atunci gestionate de Europa Nostra – Vocea europeană a Societății Civile dedicate Patrimoniului Cultural-. Premiile beneficiază de sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 244