Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat platforma Creatives Unite, destinată artiștilor și persoanelor ce își desfășoară activitatea în sectoarele culturale și creative

Ieri, 5 mai 2020, Comisia Europeană a anunțat lansarea platformei Creatives Unite, ce are ca scop conectarea și împărtășirea informațiile și răspunsurile legate de Covid între sectoarele culturale și creative. Noua platformă oferă un spațiu comun tuturor celor care caută informații despre inițiativele din sectorul cultural și creativ care răspund la criza coronavirusului. Aceasta oferă acces într-un singur spațiu la resursele existente și la rețele și organizații relevante. De asemenea, oferă un spațiu pentru co-crearea și încărcarea contribuțiilor pentru găsirea unor soluții împreună.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret a declarat: „Coronavirusul are un impact economic devastator asupra sectoarelor culturale și creative. Această platformă online va oferi un forum pentru sectoarele culturale și creative de a împărtăși idei și inițiative și co-crea soluții datorită creativității lor ca răspuns la criză. O platformă a sectorului, pentru sector. ”

Platforma își propune să ofere un punct comun de acces privind informațiile despre inițiativele culturale și creative ca răspuns la criză, direcționând către site-urile web relevante ale rețelelor, organizațiilor și inițiativelor respective. Platforma a fost lansată cu sprijinul Comisiei, ca urmare a conferinței video a miniștrilor culturii din UE din 8 aprilie, în care comisarul Gabriel a anunțat inițiativa.

Platforma este parte din Creative FLIP - un proiect pilot al Parlamentului European, gestionat de Comisia Europeană. Acest proiect pilot este implementat de Institutul Goethe în colaborare cu Rețeaua Europeană de Hub-uri și mai mulți parteneri.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 824