Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Program european de pre-accelerare pentru tinerii cu idei inovatoare din zona energetică

Asociația Centrul Startup Transilvania invită toți tinerii sub 35 de ani din România, cu idei inovatoare din domeniul energiei verzi să aplice la programul european de pre-accelerare Danube Energy+ care le va permite să le transforme în business-uri sustenabile. Înscrierile se fac aici până pe 6 mai.

Sunt eligibile persoanele sau echipele care propun soluții din zone precum stocarea de energie, rețele electrice inteligente, energie pentru transport și mobilitate, orașe și clădiri inteligente, eficientizarea energiei, energie regenerabilă sau integrată în economia circulară.

Ideile propuse trebuie să aibă potențialul de a fi dezvoltate la scară internațională și să rezolve o problemă curentă din zona energetică. Conform grilei de evaluare a proiectului european, obțin puncte suplimentare ideile care au un fundament științific și nu au fost integrate deja într-un produs sau serviciu comercial.

Propunerile candidaților vor fi evaluate de o echipă de experți care vor selecta 10 dintre acestea pentru programul de pre-accelerare. Acesta va începe în data de 13 mai, se va desfășura online, timp de 2 săptămâni și va include sesiuni de mentorat de business, cu accent pe dezvoltarea unui model de business, vânzări și pitching și se va încheia cu o sesiune de tip Demo Day în cadrul căreia participanții la program vor susține câte o scurtă prezentare a ideii de business. 

Danube Energy + este un proiect care se desfășoară în 9 țări europene (Bulgaria, Cehia, Croația, Germania, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina) și vizează orice entuziast până în 35 de ani cu idei de transformare a sistemului energetic într-unul verde. Proiectul cu o durată de 3 ani își propune să accelereze dezvoltarea unor startup-uri inovatoare în regiune care să contribuie la transformatoare durabilă a sistemului energetic.

În fiecare dintre cele 9 țări au fost selectați parteneri ai programului care au rolul de a crea un sistem de învățare și cooperare între administrațiile publice regionale, universități, IMM-uri și companii din domeniul energetic. Un set de bune practici, modele de business și studii de caz din regiune va sta la baza schemei de învățare din cadrul programului de pre-accelerare pentru tinerii admiși în program. La nivel regional vor fi selectați 90 de tineri inovatori din domeniul energetic (individual sau ca echipe).

Sursa: Asociația Centrul Startup Transilvania

Vizualizări: 467