Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Finanțare suplimentară de 150 de milioane de euro pentru IMM-uri în cadrul European Innovation Council Accelerator!

Ieri, 30 aprilie, Comisia a anunțat că o sumă suplimentară de 150 de milioane de euro va fi pusă la dispoziție prin intermediul instrumentului „Accelerator Pilot” al Consiliului European pentru Inovare (CEI), pentru a sprijini companiile nou-înființate și întreprinderile mici și mijlocii în ceea ce privește dezvoltarea și punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la criza coronavirusului. Reamintim că, în cadrul celui mai recent cut-off date, au fost depuse peste 3900 de aplicații.

Bugetul suplimentar, stabilit în programul de pilot revizuit al CEI, este dedicat întreprinderilor care prezintă inovații relevante în contextul coronavirusului și se adaugă celor 164 de milioane de euro deja oferite în cadrul celei mai recente cereri de propuneri din cadrul instrumentului Accelerator al CEI. Prin urmare, bugetul total corespunzător acestei cereri de propuneri aproape că s-a dublat, pentru a permite o finanțare semnificativă în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, sprijinind în același timp o gamă largă de alte inovații revoluționare.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Prin intermediul CEI, urmărim să fim flexibili, adaptabili și rapizi, așa cum sunt antreprenorii în serviciul cărora lucrăm și pe care îi sprijinim. Acest răspuns care constă în creșterea finanțării, prin instrumentul Accelerator al CEI, pentru inovații relevante în contextul coronavirusului arată, în doar câteva săptămâni, cât de rapid putem acționa în perioadele de urgență. Este dovada că acordăm sprijin ferm celor mai buni antreprenori și celor mai performante companii în activitatea lor indispensabilă de găsire a unor soluții împotriva coronavirusului”.

Companiile selectate pentru a primi sprijin din partea CEI vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai. Comisia va acorda și mărci de excelență speciale pentru aplicații relevante în contextul coronavirusului care nu pot fi finanțate din suma suplimentară de 150 de milioane de euro, ca sprijin în vederea găsirii altor surse de finanțare.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 350