Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Proiect de OUG pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene pe perioada stării de urgenţă

Ministerul Fondurilor Europene a publicat ieri în consultare publică un proiect de Ordonanță de Urgență cu scopul aprobării unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă.

Prin Ordonanța de urgenţă nr. 43/2020 din 6 aprilie 2020 a fost aprobată acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Conform documentului lansat spre consultare publică, în urma analizei Ministerului Sănătății, s-a constatat că limitarea aplicării acestei măsuri la categoriile de personal enumerate este de natură a crea inechități în rândul altor categorii de personal care, în aceeași măsură, este supus aceluiași risc de infectare cu  COVID-19, iar în lipsa efectuării completărilor propuse s-ar crea inechități sociale.

Propunerea actuală prevede modificarea în regim de urgență a actului prin includerea tuturor categoriilor de personal din sistemul sanitar, identificate până la această dată ca fiind implicate în acțiunile cu risc ridicat de îmbolnăvire cu COVID-19.

Perioada de consultare publică: 1 zi.

Documentul poate fi consultat aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 401