Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Europa ar putea finanța un nou Plan Marshall de reconstrucție economică

Președintele Parlamentului European, Davis Sassoli, a explicat în urma intervenției sale în Consiliul European necesitatea constituirii unui nou Plan Marshall de reconstrucție economică, însă de această dată finanțarea să vină din partea Europei. 

Toate guvernele și instituțiile europene sunt supuse unui control amănunțit din partea cetățenilor. Nu ne putem permite să întârziem acțiunile necesare, purtăm toți responsabilitatea pentru un răspuns rapid.

Trebuie utilizate toate instrumentele disponibile, în special pentru planul de reconstrucție. Trebuie să sprijinim redresarea economiilor, să ne protejăm resursele și, în același timp, să stimulăm locurile de muncă și oportunitățile de creștere. Trebuie să facem acest lucru împreună. Nimeni nu se poate gândi să acționeze pe cont propriu. Avem nevoie de un nou Plan Marshall, însă de data aceasta finanțat de Europa. Ne vom confrunta, desigur, cu provocări, deoarece trebuie să facem acest pas împreună și în spiritul unei solidarități puternice.”

Sassoli a explicat șefilor de stat și de guvern necesitatea de a ieși din această criză cu un veritabil răspuns comunitar european.

Trebuie să ieșim cu o Europă mai puternică și mai solidară. O Europă în care eforturile sunt depuse în comun. Acest lucru este deosebit de important pentru acele țări care nu își permit să facă față pierderilor suplimentare survenite în urma acestui efort de reconstrucție.

Susținem puternic obligațiunile de redresare ca instrument de finanțare a acestui efort de reconstrucție. Am făcut deja propuneri ambițioase, dar cred că astăzi liderii vor trebui să fie și mai ambițioși.”

Reamintim că în urma celei mai recente videoconferințe a Consiliului European, președintele Charles Michel a anunțat faptul că în urma discuțiilor, Comisiei Europene i s-a solicitat urgentarea instituirii unui Fond de redresare economică pentru perioada post-criză de COVID-19.  

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 181