Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noutăți IMM Invest: Creditul pentru investiţii și linia de credit pentru capital de lucru vor putea fi cumulate

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut seara trecută noi precizări referitoare la programul IMM Invest România, într-o intervenție la televiziunea publică.

Conform ministrului, aplicația va fi funcțională în câteva zile și vine cu o noutate: „clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani”.

Aplicația este funcțională, avem însă o problemă de IT. Sigur în câteva zile (n.r. va funcționa). În această seară, în ședința de guvern, am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani. IMM Invest este un program care este făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România, astăzi, sunt bancabile în jur de 12, 13, maxim 15.000 de IMM-uri. Deci, ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi, și vedeți că diferența de la 15.000 la 40.000 este considerabilă, vor putea să acceseze aceşti bani", potrivit ministrului Cîțu.

Reamintim că acum o săptămână, ca urmare a unor disfuncționalităților ale sistemului de înregistrare reclamate de antreprenori din primele minute de la activare, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a transmis că procesul de înscriere în aplicație va fi reluat de la 0.

Mai multe informații despre programul IMM Invest aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1339