Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Soluțiile Uniunii Europene pentru sprijinirea ocupării forței de muncă

Ca răspuns la criza actuală, Comisia Europeană a propus instituirea SURE- un instrument temporar conceput special pentru a aborda consecințele pandemiei. Acum, Comisia lucrează la o nouă propunere pentru un sistem european de reasigurare a șomajului pentru a sprijini ocuparea forței de muncă și a proteja lucrătorii care își pierd locul de muncă din cauza șocurilor economice, potrivit unui comunicat al Parlamentului European publicat ieri, 22 aprilie.

Parlamentul European a spus că un astfel de sistem de bază pentru prestațiile de șomaj ar contribui direct la stabilizarea veniturilor gospodăriilor, consolidând astfel dimensiunea socială a Europei. Într-o rezoluție adoptată la 17 aprilie, europarlamentarii și-au reiterat apelul pentru un sistem european permanent de reasigurare a șomajului pentru a se asigura că lucrătorii din Europa sunt protejați de pierderea venitului.

Un viitor program european de reasigurare a beneficiilor pentru șomaj are ca scop reducerea presiunii asupra finanțelor publice ale țărilor UE, oferind sprijin măsurilor naționale de conservare a locurilor de muncă și a competențelor și de a facilita trecerea înapoi la muncă. Comisia trebuie să prezinte propunerea sa la sfârșitul acestui an.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 166