Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Sprijin la fața locului și în sistem videoconferință acordat de MFE pentru depunerea rapidă a proiectelor în MySMIS de către managerii spitalelor

Pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 de milioane de euro puse la dispoziția spitalelor din rețeaua COVID-19, angajații Ministerului Fondurilor Europene vor oferi sprijin informatic la fața locului și în sistem videoconferință, astfel încât managerii spitalelor să depună rapid proiectele în aplicația informatică MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanțare. Inițiativa, o premieră în administrația publică, vine ca urmare a propunerii funcționarilor ministerului care vor astfel să salveze timp prețios pentru medici.

La 15 aprilie am lansat în dezbatere publică Ghidul care reglementează în cel mai scurt timp posibil modul de acordare a finanțărilor pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție pentru spitalele din rețeaua COVID-19. Unitățile spitalicești pot deconta inclusiv achizițiile făcute începând cu data de 1 februarie 2020, valoarea maximă a unui proiect fiind de 45 milioane de euro”, a declarat ministrul Marcel Boloș. „În intervalul 21-24 aprilie toate unitățile spitalicești prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății, începând cu zonele critice ale țării, vor fi contactate prin videoconferință de echipe mixte de experți pentru evaluarea nevoilor de asistență în utilizarea sistemului informatic MySMIS în care se încarcă proiectele. Oriunde există solicitări exprese și autoritățile permit accesul, angajații Ministerului se vor deplasa fizic pentru acordarea suportului tehnic. Ne asigurăm astfel că proiectele pot fi depuse repede și medicii sunt concentrați să salveze vieți!”

Suplimentar, reprezentanții spitalelor pot adresa întrebări lămuritoare la email covid19.sanatate@fonduri-ue.ro sau direct din formularul de pe pagina mfe.gov.ro. Conform comunicatului oficial, echipa formată din reprezentanți ai MFE prin Autoritatea de Management Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și ai Ministerului Sănătății răspunde în maxim 24 de ore solicitărilor. Până în prezent au fost primite peste 50 de solicitări de la unități spitalicești din întreaga țară.

Sursa: MFE

Vizualizări: 236