Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Sprijin de urgență în valoare de 3 miliarde euro pentru sistemele naționale de sănătate

Parlamentul European a anunțat vineri, 17 aprilie, faptul că se vor vota noi măsuri de mobilizare a sprijinului specific în valoare de 3 miliarde EUR pentru sistemele de sănătate din regiunile Uniunii Europene care au fost cel mai grav afectate de criza generată de COVID-19.

Sectoarele de sănătate din Europa sunt supuse unei presiuni extreme din cauza epidemiei, iar UE va mobiliza încă 3,08 miliarde EUR pentru a sprijini sistemele naționale de asistență medicală în combaterea pandemiei și în furnizarea de servicii medicale pacienților care au nevoie.

Inițiativa servește la coordonarea distribuției resurselor și a cooperării transfrontaliere, cu accent pe regiunile cele mai afectate. Aceasta va ajuta la construirea de spitale de teren și va coordona și sprijini financiar transportul pacienților infectați cu virusul la spitale cu capacitate liberă.

Banii vor fi folosiți și pentru achiziționarea și distribuirea directă a materialelor medicale, precum aparatele de respirat, echipamentele de protecție și măștile reutilizabile. Sunt posibile și alte acțiuni, în funcție de nevoile țărilor UE. Pe termen lung, fondurile vor îmbunătăți capacitățile de cercetare și testare medicală în țările UE.

Fondurile provin din toate mijloacele disponibile rămase în bugetul din acest an.

  • 2,7 miliarde EUR vor fi puse în Instrumentul de sprijin de urgență al UE;
  • 380 de milioane de euro vor merge la rezerva de echipamente medicale a RESCEU.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 140