Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Undă verde pentru lucrările de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța

Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a notificat Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria Municipiului Constanța privind demararea lucrărilor de execuție pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanța.

Amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie 2020., în prezența ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Conform contractului, se vor executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA.

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 112