Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansată platforma digitală EU-Citizen.Science adresată comunității europene și internaționale de entuziaști în știința cetățenilor

EU-Citizen.Science este platforma digitală adresată oricui este interesat de știința cetățenilor. Platforma este proiectată pentru a fi punctul de referință pentru participanți, practicieni, cercetători, factorii de decizie și societate - din Europa și din întreaga lume - prin colectarea celor mai bune practici din comunitate pentru inițierea, planificarea și executarea proiectelor de științe cetățenești și prezentarea unei game largi de proiecte științifice pentru cetățeni cu scopul de a învăța, colabora sau participa.

Succesul platformei se bazează pe contribuțiile publicului: adăugați propriul proiect în listă, partajați resurse utile, evaluați-le cele existente și faceți schimb de opinii cu alții. Există multe modalități de a vă implica activ și de a lua parte la conturarea peisajului european al științei cetățenilor. Conform comunicatului oficial, edițiile viitoare ale platformei vor include materiale de instruire și forumuri de discuții ale comunității.

Această platformă prezintă interes pentru comunitatea de observare a mediului și a Pământului, pentru diseminarea bunelor practici și rapoarte, pentru a face publice proiecte, pentru a găsi organizații / expertize etc.

EU-Citizen.Science este susținut de programul Science with and for Society (SwafS), iar platforma va fi susținută de Asociația Europeană pentru Știință a Cetățenilor la finalul proiectului.

Ana-Maria Radu,

Antonia-Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 200