Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru două proiecte de infrastructură din municipiile Moreni și Urziceni

Miercuri, 8 aprilie, au fost semnate două noi contracte de finanțare destinate creșterii calității vieții în municipiul Moreni, precum și modernizării Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Urziceni. Aplicațiile au accesat fonduri nerambursabile de peste 33 de milioane de lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio).

Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Moreni, județul Dâmbovița”:

  • Obiectiv: Creșterea gradului de incluziune socială în cazul grupurilor defavorizate și pentru diminuarea sărăciei, prin facilitarea accesului la servicii publice educațional-recreative
  • Vor fi finanțate lucrări de reabilitare și dotare a Clubului Flacăra, de reabilitare și modernizare a infrastructurii stradale, precum și de amenajare a unei pasarele peste pârâul Cricovul Dulce.
  • Prin finalizarea acestor investiții, locuitorii orașului vor dispune de un cadru adecvat desfășurării activităților cultural-artistice, precum și de acces facil, în condiții de siguranță și confort, la obiectivele sociale și culturale ale orașului.
  • Intervențiile vor fi implementate într-o perioadă de 101 luni, în intervalul 1 august 2014 - 31 decembrie 2022
  • Valoarea totală a proiectului fiind de 22.961.966,62 lei. Din aceștia, peste 19 milioane de lei sunt alocate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ trei milioane de lei provin din bugetul național, în timp ce peste 450 de mii de lei constituie contribuția beneficiarului.

Proiectul „Extindere și dotare Ambulatoriu Corp C din cadrul Spitalului Municipal Urziceni”

  • Obiectiv: Îmbunătățirea, din punct de vedere calitativ, a serviciilor medicale furnizate în regim ambulatoriu, precum și gradul de accesibilitate a populației la acestea
  • Finanțarea lucrărilor de extindere și modernizare, precum și dotarea secției cu echipamente performante vor avea ca rezultate asigurarea unui spațiu adecvat desfășurării activităților medicale, scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament. De asemenea, personalul medical va beneficia de aparatura medicală necesară furnizării unor servicii medicale de calitate.
  • Pentru consolidarea serviciilor medicale ale Ambulatoriului, investițiile se ridică la o valoare totală de 10.699.777,79 lei. Din aceștia, peste 7,4 milioane de lei reprezintă alocarea FEDR, contribuția din bugetul de stat este de aproape trei milioane de lei, în timp ce cofinanțarea eligibilă a beneficiarului depășește valoarea de 200 mii de lei.
  • Perioada de implementare a proiectului este de 53 de luni, din 30 august 2018, până la 31 decembrie 2022.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 68