Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a lansat o nouă consultare privind Strategia reînnoită de finanțare durabilă

Comisia Europeană a lansat, în data de 08 aprilie 2020, o consultare privind strategia sa reînnoită de finanțare durabilă. Aceasta face parte integrantă din Pactul Verde European și din eforturile generale ale Comisiei de a asigura o redresare economică durabilă în urma pandemiei de COVID-19.

Scopul acestei consultări este de a colecta cât mai multe puncte de vedere pentru a contribui la mobilizarea investițiilor private în proiecte durabile. Pandemia în curs evidențiază necesitatea critică de a consolida sustenabilitatea și reziliența economiilor în viitor. Această strategie se va baza pe inițiativele și rapoartele anterioare, precum Planul de Acțiune al Comisiei pentru anul 2018 privind finanțarea creșterii durabile și rapoartele grupului de experți tehnici privind finanțarea durabilă.

Obiectivul Comisiei este de a adopta Strategia reînnoită de finanțare durabilă în a doua jumătate a anului 2020. În contextul mai larg al Planului European de Investiții privind Acordul Verde European, strategia reînnoită va urmări:

  • Crearea unei baze solide pentru a permite investiții durabile;
  • Creșterea oportunităților cetățenilor, instituțiilor financiare și întreprinderilor de a avea un impact pozitiv asupra societății și mediului;
  • Gestionarea și integrarea pe deplin riscurile climatice și de mediu în sistemul financiar.

Consultarea va fi deschisă până la 15 iulie 2020 și este disponibilă aici.

Sursa: Comisia Europeană

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 350