Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ERAvsCorona: UE intensifică cooperarea în domeniul cercetării și inovării pentru combaterea virusului

În cadrul unei reuniuni prin videoconferință ce a avut loc la începutul săptămânii, miniștrii cercetării din UE au sprijinit planul de acțiune „ERAvsCorona”, care a provenit rapid din dialogurile între departamentele Comisiei și ministerele naționale.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Cercetarea și inovarea oferă atât speranța, cât și cunoștințele științifice de care avem nevoie pentru a combate coronavirusul. Pentru a avea un impact mai puternic, trebuie să cooperăm îndeaproape în întreaga UE și nu numai. Salut călduros sprijinul acordat de miniștri primelor acțiuni „ERAvsCorona”. Acestea oferă o bază excelentă pentru coordonare, schimbul de informații și de date de cercetare, respectiv finanțarea acțiunilor prioritare. Unindu-ne forțele vom fi mai puternici în combaterea acestui virus. ”

Planul conține 10 acțiuni prioritare pe termen scurt pentru combaterea coronavirusului. Statele membre UE au salutat în special propunerea de extindere a testelor clinice de terapii finanțate de UE, apelul interdisciplinar preconizat pentru a găsi soluții inovatoare privind măsurile medicale și de pregătire, eventuala finanțare suplimentară a apelurilor în derulare pentru întreprinderile mici și mijlocii inovatoare prin intermediul Consiliului european pentru inovare și o nouă platformă de schimb de date de cercetare cu privire la coronavirus.

Mai multe detalii despre ERAvsCorona aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 128