Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia a lansat lucrările noului Grup operativ pentru asigurarea respectării normelor privind piața unică, cu scopul eliminării restricțiilor

Conform unui comunicat oficial, Comisia a convocat miercuri, 8 aprilie, o primă reuniune cu statele membre, ca parte a noului Grup operativ pentru asigurarea respectării normelor privind piața unică (Single Market Enforcement Task Force, SMET), pentru a discuta despre nevoia urgentă de a permite libera circulație a mărfurilor, precum măștile, materialele medicale și alimentele pe întreg teritoriul UE.

Crearea grupului operativ fost anunțată pe 10 martie, în cadrul planului de acțiune al Comisiei privind asigurarea respectării normelor referitoare la piața unică, parte a strategiei industriale. Acesta a fost conceput ca o platformă pentru ca statele membre și Comisia să colaboreze în vederea asigurării unei respectări mai bune a normelor privind piața unică. Această primă reuniune a lansat activitatea noului grup operativ, având în vedere caracterul urgent al problemelor care împiedică funcționarea corectă a pieței unice, în principal restricțiile intracomunitare la exporturile de echipamente medicale și medicamente de maximă importanță, controalele la frontieră și necesitatea de a crește producția de echipamente esențiale. Acesta urmărește, de asemenea, să pună în aplicare îndrumările clare transmise de liderii Europei în cadrul Consiliului European din 26 martie, de a elimina toate interdicțiile sau restricțiile interne privind libera circulație a bunurilor. Grupul operativ va fi convocat periodic pentru a discuta aspecte legate de aplicarea legislației pe piața unică.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 59