Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Comisia Europeană lansează două consultări specifice privind digitalizarea serviciilor financiare și plăților cu amănuntul

Comisia Europeană a lansat joi sesiuni de consultări specifice în două domenii: digitalizarea serviciilor financiare și plățile cu amănuntul.

Conform comunicatului oficial, prioritatea politică a Comisiei este combaterea coronavirusului însă continuă lucrările pregătitoare privind prioritățile politice pe termen lung, inclusiv către un sector financiar puternic și inovator. Epidemia de coronavirus a arătat că atât consumatorii, cât și întreprinderile, se bazează din ce în ce mai mult pe servicii financiare digitale precum plățile fără numerar- inclusiv contactless. Această urgență a subliniat, de asemenea, importanța inovării în produsele financiare digitale întrucât dependența de serviciile la distanță a crescut considerabil.

Consultarea privind digitalizarea serviciilor financiare urmărește să analizeze posibilele măsuri necesare pentru a permite în continuare servicii financiare digitale inovatoare în Uniunea Europeană, luând în considerare, în același timp, posibilele probleme legate de concurență cu întreprinderile BigTech. Consultarea va contribui la noua strategie a Comisiei privind digitalizarea serviciilor financiare, care va fi prezentată în cursul acestui an. 

Consultare disponibilă aici.

Cea de-a doua consultare urmărește feedback pentru viitoarea strategie privind plățile cu amănuntul pentru UE, care va fi adoptată, de asemenea, în cursul acestui an. Scopul este acela de a crea un sector inovator, integrat și competitiv al plăților pentru consumatorii europeni, care poate fi utilizat la nivel global. Sistemele și serviciile de plăți sigure și eficiente pot contribui la îmbunătățirea capacității UE de a face față situațiilor de urgență, precum pandemia de coronavirus.

Consultare disponibilă aici.

Ambele consultări sunt deschise pentru o perioadă de 12 săptămâni.

Mai multe informații privind consultările bancare și financiare se regăsesc aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 264