Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Gestionarea deseurilor in zona rurala Carbunesti, Jud. Prahova

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 10:00, la Primãria Cãrbunesti a avut loc lansarea oficialã a proiectului „Gestionarea deseurilor în zona ruralã Cãrbunesti, judetul Prahova”, finantat de Uniunea Europeanã în cadrul Programului PHARE CES 2004, „Schema de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor”.

La eveniment au fost invitati sã participe reprezentanti ai Consiliului Judetean si ai Prefecturii Prahova, ai Agentiei de Mediu si ai ADR Sud-Muntenia.

Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, beneficiarii directi urmând a fi locuitorii din localitãtile Cãrbunesti, Surani, Soimari si Aricesti Zeletin, judetul Prahova. Obiectivul general al proiectului este cresterea calitãtii vietii în zona tintã.

Între principalele rezultate estimate se numãrã: reducerea cu cel putin 60% a cantitãtii de deseuri generale depozitate necontrolat, ca urmare a actiunii de dotare cu pubele/containere; cresterea nivelului de cunostinte al elevilor cu privire la protectia mediului, prin actiunile de colectare selectivã a deseurilor; cresterea pietei de materiale reciclabile (hârtie/carton si PET) de la 68,81 tone/an în 2008 la 253,41 tone/an în 2012, estimându-se un procent de crestere de la 8,5% la 30,2%; obisnuirea locuitorilor cu sistemul de colectare si transport deseuri si cultivarea deprinderii de a utiliza acest sistem; crearea contextului pentru ca autoritãtile locale sã poatã organiza si alte activitãti de gospodãrire a mediului si a resurselor locale, naturale sau umane; instruirea personalului ce va opera întregul sistem de gestionare a deseurilor si îmbunãtãtirea capacitãtii tehnice si de management a partenerilor de proiect.

Pentru informatii suplimentare, vã puteti adresa domnului Dumitru Alexe – manager de proiect, Primãria Cãrbunesti, tel: 0244.299038, 0724491025. www.primaria-carbunesti.ro.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 149